Inname homeopathische middelen kan op verschillende manieren

In de praktijk van Cura Vitalis wordt op verschillende manieren homeopathie voorgeschreven:

Homeopathische korrels

Homeopathische korrels- inname

Homeopathische korrels

Inname van homeopathische middelen kan door middel van homeopathische korrels, ook wel globules genoemd. Dit is een gemakkelijke manier om homeopathische middelen in te nemen. Deze methode van innemen is dan ook veruit de eenvoudigste. Plaats de korrel onder de tong, zonder deze aan te raken met je hand en laat de korrel langzaam smelten.

De frequentie van inname van korrels is beperkt,
je kunt het buisje korrels makkelijk meenemen, wat het allemaal heel gebruiksvriendelijk maakt. De korrels zijn gemaakt van
melksuiker met een toegevoegde frequentie/energetische waarde.
Het kan lang bewaard worden, mits voldaan aan de voorwaarden.
De homeopathische korrels zitten in handige kleine dosseerbuisjes
met een draaidopje. Draai het dopje waardoor 1 korrel vrij komt, deze laat
je rechtstreeks onder je tong kunt laten vallen,
zonder deze met de hand aan te raken.

 

Inname homeopathische middelen
met druppels

Homeopathische druppels-inname

Homeopathische druppels

Inname van homeopathische middelen kan door middel van homeopathische druppels, dit is een veelgebruikte vorm van    medicatie. Voor deze vorm kan gekozen worden wanneer het bijvoorbeeld niet mogelijk is om een homeopathische korrel op te zuigen. Bijvoorbeeld bij kinderen. Deze homeopathische druppels bevatten als hoofdbestanddelen 95% zuiver osmosewater, 5-7 homeopathische korrels met een energetische waarde, 4%
zuivere alcohol.

De kenmerken van de druppelinnames zijn dat ze makkelijk
aangepast kunnen worden aan de gevoeligheid van de cliënt en
kunnen vaak herhaald worden.

Inname van homeopathie door te snuiven

Inname van homeopathische middelen kan ook door middel van snuiven. Door simpel te ruiken aan de voorgeschreven potentie. De kenmerken van een snuifdosis zijn dat de inname zeer effectief en snel is. De snuifdosis zelf is minder bewerkelijk. De flesjes 5 ml zijn klein, omdat er minder van het homeopathisch middel wordt verbruikt. Het slaan van het middel is gelijk aan de druppelvorm. De inhoud bestaat uit 3 of 7 korreltjes van het middel. De korreltjes zijn gemaakt van melksuiker. Verder is 66% zuiver water en 33% zuivere alcohol, de werking kan ongeveer 3 maanden worden gegarandeerd.

Hoe krachtig moet je snuiven? Dat is moeilijk concreet te benoemen. De vergelijking met het ruiken aan een bloem is de meest nauwgezette. Beide neusgaten betekent dus tweemaal snuiven waarbij iedere keer het andere neusgat dichtgedrukt wordt.

Reguleren van het middel inname van “het vierde glas”

Inname van homeopathisch middel bij overgevoeligheid door middel van het vierde glas.
Inname door middel van “het vierde glas

In gevallen van of een extreme gevoeligheid of een verkeerd gekozen middel moet er soms gereguleerd c.q. geantidoteerd worden. Dan wordt door de homeopaat voorgeschreven om bijvoorbeeld het vierde glas in te nemen.

Als een homeopathisch middel te heftig reageert, gebruiken homeopaten soms de methode van het “vier glazen systeem” om de reactie te verminderen.

Hier is hoe het werkt:

  1. Vul vier glazen halfvol met water.
  2. Voeg vijf druppels of 1 korrel van het homeopathische middel toe aan het eerste glas.
  3. Roer het eerste glas goed door, zodat het middel zich gelijkmatig verspreidt in het water.
  4. Gebruik een pipet om vijf druppels uit het eerste glas te nemen en deze in het tweede glas te doen.
  5. Roer het tweede glas goed door.
  6. Herhaal stap 4 en 5 om vijf druppels van het tweede glas naar het derde glas over te brengen en te roeren.
  7. Voeg vervolgens vijf druppels uit het derde glas toe aan het vierde glas en roer opnieuw goed door.
  8. Het vierde glas is nu gereed. Neem 5 druppels uit dit glas onder de tong.

Het bijzondere is dat deze regulering vaak snel werkt, soms al binnen 10 minuten. Het nemen van het vierde glas zorgt ervoor dat de symptomen van de overreactie geleidelijk afnemen. Belangrijk is te noemen dat de werking van het oorspronkelijke homeopathische middel behouden blijft.

Door het systeem met vier glazen wordt het middel meer verdund en verdwijnt de overreactie ofwel de reactie op het verkeerd gekozen middel. Bij C/K potenties werkt de verdunning enigszins anders. De korrel wordt opgelost in een glas water. Ieder uur wordt nu een klein slokje ingenomen, ook nu verdwijnt de overreactie heel snel. ook nu blijft de werking van het middel bestaan. Volg de instructies op van de homeopaat.

Het slaan van een homeopathisch middel

Het slaan van een homeopathisch middel, ook wel bekend als dynamiseren, is een specifieke techniek die soms wordt toegepast bij de inname van homeopathische middelen van druppels. Het houdt in dat je het flesje stevig in je hand neemt en met kracht op je andere hand slaat of op een boek.

De reden achter deze handeling ligt in de homeopathische filosofie. Volgens de principes van de homeopathie kan het slaan van het flesje helpen om de energetische eigenschappen van het middel te versterken of te activeren. Het idee is dat door het slaan, de energie van het middel wordt vrijgegeven en versterkt, waardoor de effectiviteit ervan wordt vergroot.

Het slaan of dynamiseren wordt vaak toegepast als onderdeel van de voorbereiding van het homeopathische middel voordat het wordt ingenomen. Het is belangrijk op te merken dat niet alle homeopathische middelen deze stap vereisen. Het kan echter worden aanbevolen door een homeopaat, afhankelijk van het specifieke middel en de individuele behoeften van de persoon. Volg daarom altijd het voorschrift op en de instructies op van de homeopaat Hendri Haaijer.