Homeopathic Detox Therapy (HDT) is een revolutionaire manier om gezondheidsproblemen aan te pakken gericht op het reinigings- en herstelproces van het lichaam op celniveau. Met homeopathische middelen in combinatie met orthomoleculaire voedingssupplementen en voedingsadvies worden opgeslagen belastende stoffen in het lichaam beter afgevoerd. Hierdoor worden de orgaanfuncties hersteld, zodat gezondheidsproblemen verminderen of verdwijnen.

Vanaf de geboorte en zelfs al ervoor komt een mens in aanraking met stoffen die belastend kunnen zijn voor het lichaam. Het lichaam heeft uitstekende manieren om deze af te voeren, maar gaandeweg kunnen de toxische stoffen zich opstapelen en kan het lichaam deze niet meer voldoende afvoeren. Ieder mens zit anders in elkaar, dus de één zal hier meer last van hebben dan de ander. Hierdoor kunnen op den duur (chronische) klachten ontstaan.

Met HDT kunnen langdurig bestaande vage klachten en klachten van ernstige chronische ziekten zoals astma, eczeem, PMS, AD(H)D, angsten, depressie, fibromyalgie, migraine, autisme, Lyme, epilepsie sterk verbeteren. Ook de acute en chronische gevolgen van vaccinaties kunnen goed worden behandeld. In feite kan iedere klacht verbeteren door HDT.

Voorbeelden van belastende stoffen zijn de pil, hormoonspiraal, verdoving bij operatie en tandheelkundige behandeling, antibiotica, hormoonzalf, vaccinaties, pijnstillers, verf- en oplosmiddelen, verdovende middelen en omgevingsvervuiling.

Orthomoleculaire voedingssupplementen zullen tijdelijk worden voorgeschreven totdat uw lichaam weer op sterkte is. Door gezond te eten is uw lichaam vervolgens weer in staat om vitaminen en mineralen zelf uit de voeding te halen.