De zesde laag heeft als thema het conflict tussen goed en kwaad en ons worstelen met de dualiteit van ons bestaan. Het middel die deze laag behandeld is Anacardium oriëntale.

Wij kennen dit middel wel als de cashewnoot ofwel merknoot. Het middel wordt gemaakt van de verwreven noot en/of het donkere sap van de dop. Het verwrijven van de noot is omstreden in die zin dat er aan wordt getwijfeld of er medicinale eigenschappen in zitten.

Deze laag behandelt het klassieke thema van goed en kwaad, eigenlijk over elke dualiteit in ons. Het is het stemmetje in ons die ons bij elke keuze aan het twijfelen brengt in meer of mindere mate. Daarbij het gevoel van schuld wat we dan kunnen krijgen over de gemaakte keuze en de beschrijving van het middel is vrijwel compleet. Als laatste moet wel benoemd worden dat eigenschappen van ons mensen ons erg boos kunnen maken. Deze woede kan des duivels zijn. Het is het beeld van de ons wel bekende puber.

Fysieke klachten in deze laag zijn o.a. gespannenheid, nervositeit, koud zijn, slecht werkende darmen, slapeloosheid en huidklachten met veel jeuk.

De genezing van deze laag kan je bevrijden van allerlei soms onverklaarbare schuldgevoelens en enorme boosheid. Men kan zich meer een voelen met zichzelf, er is geen twijfel meer en men voelt zich niet of minder schuldig.

Het is niet de bedoeling geweest om een zuiver beeld te schetsen van de reikwijdte van het middel, alleen op basis van essentie. Voor een gedetailleerde beschrijving verwijs ik u naar de bijlage.

Bijlage(n):
Synthesis Anacardium orientale