Uitgebreide kennisbank
Topkwaliteit Producten
Gratis verzending vanaf €42,50 (in NL)
Veilige Betaling
Cura Vitalis Magnesium Complex 750 - 90 vcaps
 • Cura Vitalis Magnesium Complex 750 - 90 vcaps
 • Cura Vitalis Magnesium Complex 750 - 90 vcaps
 • Cura Vitalis Magnesium Complex 750 - 90 vcaps

Cura Vitalis Magnesium Complex 750 - 90 vcaps

INFO

Merk:Cura Vitalis
Model:90 capsules
Beschikbaarheid: 351
7 Spaarzegel(s)

€ 21,50
Excl. BTW: € 19,72
Prijs in spaarpunten: 215<
2 of meer € 20,71
3 of meer € 20,00
6 of meer € 18,33
Aantal

Voor 15:30 uur besteld
vandaag verstuurd!

Gratis verzending
vanaf € 40 (in NL)

Cura Vitalis Magnesium Complex 750 - 1 x 90 capsules

HET ELEMENTAIR MAGNESIUMGEHALTE VAN CURA VITALIS MAGNESIUM 750 KOMT OP ZO’N 96 MG, DAT IS DAN OOK BIJNA HET MAXIMUM VAN WAT ER IN ÉÉN CAPSULE PAST !


geschikt voor vegetariërs 


INGREDIËNTEN:

Magnesium Citraat (16,2%*)

Magnesium Glycerofosfaat (12,5%*) 

Magnesiumbisglycinaat  (10%*)

R.I.* 26% per capsule


WAARVOOR EN WAAROM GEBRUIK JE MAGNESIUM ?

Magnesium is een essentieel mineraal dat door het lichaam wordt vereist voor meer dan 350 enzymreacties en in hoge concentraties wordt gebruikt in botten, spieren en de hersenen.


 • SPEELT EEN ROL IN HET CELDELINGSPROCES
 • DRAAGT BIJ TOT DE INSTANDHOUDING VAN NORMALE BOTTEN
 • DRAAGT BIJ TOT EEN NORMALE EIWITSYNTHESE
 • DRAAGT BIJ TOT EEN GOEDE ELECTROLYTENBALANS
 • HELPT ENERGIE VRIJ/LOS TE MAKEN UIT VET, KOOLHYDRATEN EN EIWITTEN
 • DRAAGT BIJ TOT DE INSTANDHOUDING VAN NORMALE TANDEN
 • DRAAGT BIJ TOT EEN NORMALE PSYCHOLOGISCHE FUNCTIE
 • DRAAGT BIJ TOT EEN NORMALE WERKING VAN DE SPIEREN
 • DRAAGT BIJ TOT DE VERMINDERING VAN VERMOEIDHEID EN MOEHEID
 • ACTIVEERT JE NATUURLIJKE ENERGIE IN HET LICHAAM
 • DRAAGT BIJ TOT DE NORMALE WERKING VAN HET ZENUWSTELSEL
 • DRAAGT BIJ AAN HERSEN- EN ZENUWFUNCTIES BETROKKEN BIJ HET LEERVERMOGEN


CURA VITALIS MAGNESIUM COMPLEX 750

Magnesium van Cura Vitalis bevat maar liefst drie soorten magnesium die allemaal een hoge biologische beschikbaarheid hebben. Dat geeft aan hoeveel magnesium na toediening uiteindelijk de bloedbaan bereikt, de werking en de snelheid hiervan. Deze magnesium is goed oplosbaar, dat betekent dat het supplement goed in het bloed wordt opgenomen en dat er weinig wordt afgebroken en het lichaam verlaat. 

De magnesium van Cura Vitalis heeft een totaal van 750 mg. Dit is het gewicht van de totale verbinding die bestaat uit: Magnesium Citraat, -Glycerofosfaat en -bisglycinaat. 750 mg is niet wat je werkelijk binnenkrijgt. De werkelijk opneembare magnesium is 98,5 mg. Dit noemen we ook wel het elementaire magnesiumgehalte. Dat klinkt een stuk minder dan 750 mg, maar het is bijna de maximale hoeveelheid die in één capsule past. 


BESCHIKBAARHEID EN OPLOSBAARHEID VAN MAGNESIUM

Magnesium is een mineraal die altijd verbonden is aan een andere stof zoals malaat, gluconaat, citraat, chloride, e.a. De stof waaraan het magnesium verbonden is, is van groot belang voor de biologische beschikbaarheid en oplosbaarheid in het lichaam. Hoe beter de magnesium opgenomen kan worden door het lichaam, hoe beter het zijn werk kan doen. Een goede verbinding zorgt ervoor dat minder magnesium het lichaam verlaat met de ontlasting. De magnesium van Cura Vitalis heeft uitsluitend de goede verbindingen met bisglycinaat, citraat en glycerofosfaat.


HET ELEMENTAIRE GEHALTE VAN MAGNESIUM

De hoeveelheid magnesium die op het etiket aangegeven wordt, is het gewicht van de totale verbinding (magnesium + bijvoorbeeld citraat), het gewicht van het werkelijk op te nemen mineraal weet je op deze manier niet. *Het elementaire gehalte van deze drie verschillende soorten ligt gemiddeld op 12,8%. Hierboven per verbinding aangegeven. Het elementair magnesiumgehalte van Cura Vitalis Magnesium 750 komt op zo’n 96 mg, dat is dan ook bijna het maximum van wat er in één capsule past.

Slechte verbindingen magnesium met hoog elementair gehalte

Magnesiumoxide, -hydroxide, -carbonaat hebben een heel hoog elementair gehalte (<40%), maar hebben een slechte biologische beschikbaarhed en worden bijna niet opgenomen door het lichaam. Slechte verbindingen kunnen problemen geven zoals misselijkheid, flatulentie, diarree.


*Referentie Inname

De R.I. oftewel de Referentie Inname wordt vermeld op het etiket. Vroeger heette dit GDA (Guideline Daily Amounts) Dankzij de RI’s kan je meteen zien hoeveel procent magnesium in één capsule zit. Zodat je hier rekening mee kan houden in je dagelijks voedingspatroon van inname van magnesium. 1 capsule van Magnesium van CV heeft een R.I. van 26%. Dat betekent dat er een veilige inname is van 3 – 4 capsules per dag, daarmee heb je ongeveer een inname  van 100%. Dit kan dus gevarieerd worden, afhankelijk van je voedingspatroon en leefstijl. Referentie Inname houdt geen rekening met leeftijd, geslacht, lengte en de mate van fysieke activiteit, het is dan ook een richtlijn.


Kan een hoge inname van magnesium ook gevaarlijk of giftig zijn?

Bij een overdosis boven 2.500mg magnesium per dag (ten minste tien keer de UL) kunnen wel vergiftigingsverschijnselen (toxische hypermagnesiëmie onstaan zoals;  roodheid in het gezicht, misselijkheid, braken, verlies van spierreflexen, spierzwakte, somnolentie, bradycardie, hypotensie, ademhalingsdepressie, coma) Dit is zeldzaam en geldt voor alle magnesiumsoorten.

 

Houd u zich daarom aan de normale en maximale dagdosis van 3 tot maximaal 4 capsules Cura Vitalis Magnesium complex .


CVMAG750 

EAN: 8719326221908


Vanwege de Europese claimwetgeving moeten we zeer voorzichtig zijn met wat we claimen op het etiket of in de webwinkel. Het is dan ook niet meer mogelijk om de eigenschappen en de werking van de aangeboden middelen uitvoeriger te beschrijven.


Magnesium van  Cura Vitalis wordt geproduceerd In het galenisch laboratorium van ArsPro Pharma BV te Almere.

De eisen die aan producten worden gesteld, worden in het analytisch laboratorium geanalyseerd volgens richtlijnen uit de pharmacopea.

 

ArsPro Pharma BV

De Steiger 209

1351 AW Almere

Tel: 036-2002170

Fax: 036-2002171

Beoordelingen (1)

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren