Cura Vitalis heeft een eigen drogisterij en webshop, waarin een breed assortiment voedingssupplementen wordt aangeboden. We bieden alleen die supplementen aan waarmee we in onze praktijk goede ervaringen hebben. Bovendien vinden we het belangrijk om de herkomst van de producten te weten om hiermee zo goed mogelijk de zuiverheid en veiligheid te waarborgen.

Orthomoleculair therapeut bij Cura Vitalis

Hendri Haaijer is orthomoleculair therapeut bij Cura Vitalis en richt zich op het behandelen van ziektes en gezondheidsproblemen door middel van het optimaliseren van de voeding en het gebruik van voedingssupplementen en andere natuurlijke middelen. Door zijn brede vakkennis weet hij homeopathie, bioresonantie en orthomoleculair met elkaar te verbinden.

De term “orthomoleculair” betekent “juiste moleculen” en verwijst naar het gebruik van voedingsstoffen in optimale doses om een gezonde lichaamsomgeving te bevorderen. Meer hierover weten lees dan hier verder.

Voedingssupplementen als aanvulling op voeding

Voedingssupplementen kunnen worden gebruikt als aanvulling op de voeding om het dieet aan te vullen met nutriënten die mogelijk niet in voldoende hoeveelheden aanwezig zijn. Voedingssupplementen zijn er in vele vormen en kunnen onder andere vitamines, mineralen, kruiden, aminozuren en andere stoffen bevatten.

Voedingssupplementen kunnen nuttig zijn in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als iemand bepaalde voedingsstoffen tekortkomt door een slechte voeding, bepaalde levensstijlkeuzes of ziekte, of als iemand bepaalde voedingsstoffen extra nodig heeft, zoals bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of bij intensieve sportbeoefening.

Het is belangrijk om te beseffen dat voedingssupplementen niet bedoeld zijn om gezonde voeding te vervangen, maar om deze aan te vullen. Het blijft belangrijk om te streven naar een evenwichtige en gevarieerde voeding, omdat dit de beste manier is om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Bovendien is het belangrijk om te beseffen dat niet alle voedingssupplementen geschikt zijn voor iedereen en dat overmatig gebruik van bepaalde supplementen kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is daarom verstandig om advies te vragen aan een therapeut, arts of diëtist voordat je begint met het nemen van voedingssupplementen.

Waarop letten bij het kopen van voedingssupplementen?

  1. Kies voor betrouwbare merken: Kies voor merken die een goede reputatie hebben en zich houden aan strikte kwaliteitscontroles. Betrouwbare merken zullen meestal informatie verstrekken over de herkomst van hun ingrediënten en hun productieprocessen.
  2. Controleer de etiketten: Controleer altijd de etiketten van voedingssupplementen om te zien waar de ingrediënten vandaan komen. Fabrikanten moeten de bron van de ingrediënten vermelden op het etiket.
  3. Zoek naar onafhankelijke certificeringen: Kijk of het supplement is gecertificeerd door onafhankelijke organisaties zoals NSF International, USP of Informed Choice. Deze organisaties voeren tests uit om te verzekeren dat het supplement voldoet aan de standaarden voor zuiverheid en veiligheid.
  4. Controleer de website van de fabrikant: Kijk op de website van de fabrikant om te zien of zij informatie verstrekken over hun ingrediënten en productieprocessen. Als ze dit niet doen, kan dat een teken zijn dat ze niet transparant zijn over de herkomst van hun producten.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je voedingssupplementen van goede kwaliteit koopt en de herkomst van de producten beter begrijpt. Het is ook altijd verstandig om te overleggen met een arts of diëtist voordat je begint met het nemen van voedingssupplementen.