Orthomoleculaire voedingssupplementen

De term orthomoleculaire geneeskunde is voor het eerst gepubliceerd in 1965 in het wetenschappelijke tijdschrift Science, door Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar (voor de chemie en voor de vrede). Het woord orthomoleculair komt van orthos (=Grieks voor goed, of juist) en moleculen (de bouwstenen van ons lichaam).

In de orthomoleculaire geneeskunde probeer je het lichaam van iemand te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van alle natuurlijke stoffen. Dat wil zeggen dat er sprake moet zijn van aanwezigheid van voldoende vitaminen en mineralen en juist afwezigheid van afvalstoffen, toxinen, etc.

Een orthomoleculair specialist zal in eerste instantie aandacht schenken aan de voeding, de keuzen daarin en de juiste kwaliteiten van die voeding. Vervolgens is de juiste bereiding van belang en ook hoe het wordt gegeten (goed kauwen, niet wegspoelen met drinken, niet gehaast eten, etc.). Verder is de opname van belang. Als je tien mensen dezelfde maaltijd laat eten, zullen de concentraties van bepaalde stoffen in die maaltijd toch verschillen in het bloed van deze personen. De ene mens neemt nu makkelijker bepaalde stoffen op dan de ander en bepaalde stoffen juist minder goed dan een ander.

Er is dus sprake van een zogenaamde biochemische individualiteit, ieder mens verschilt en er is een verschil tussen inname en opname van voedingsstoffen. Een orthomoleculair specialist kan bepalen hoe de opname is van diverse voedingsstoffen, zoals vetten, eiwitten, suikers, mineralen, vitaminen en aminozuren. Op basis hiervan kan dan ook een gericht voedingsadvies en eventueel een suppletie advies gegeven worden. In de orthomoleculaire geneeskunde speelt gezonde voeding dus een zeer belangrijke rol.

De volgende onderwerpen kunnen voor u van toepassing zijn:

  • Epigenetica

  • Phyto therapie

  • Oligotherapie

  • Enzymtherapie

  • Schusslerzouten

In alle methodieken die Cura Vitalis praktiseert, nemen de orthomoleculaire voedingssupplementen en de Oligo’s een prominente plaats in.

Bij de klassieke homeopathie en de Inspiring Homeopathie worden de orthomoleculaire voedingssupplementen ingezet als algemene ondersteuning

Het gaat te ver om alle orthomoleculaire voedingssupplementen te beschrijven. Een aantal wil ik uitlichten omdat deze of veel gebruikt worden of essentieel zijn bij een genezend proces. Meer informatie over vitamines, Oligo’s of andere supplementen kunt u opvragen door een mail te sturen met uw vraag aan:  info@curavitalis.nl

Cura Vitalis Magensium Complex 750 – huismerk