Inname homeopathische middelen

In de praktijk van Cura Vitalis wordt op verschillende wijzen voorgeschreven:

Korrels

Homeopathische korrels

Homeopathische korrels

Deze inname is verreweg de makkelijkste wijze van innemen. U legt de korrel onder de tong en laat deze wegsmelten. De frequentie van inname is beperkt en daardoor ook gebruiksvriendelijk.
De korrels bestaan uit melksuiker en de energetische waarde van het middel zijn beperkt houdbaar.

 

Druppels

Homeopathische druppels

Homeopathische druppels

De kenmerken van de druppelinnames zijn dat ze makkelijk aangepast kunnen worden aan de gevoeligheid van de cliënt en kunnen vaak herhaald worden. Ze zijn wel het meest bewerkelijk. De inhoud bestaat uit 3 of 7 korreltjes van het homeopathische middel. De korreltjes zijn gemaakt van melksuiker. Verder is 95% zuiver water en 4% zuivere alcohol, de werking kan ongeveer 3 maanden worden gegarandeerd.

Bij de druppelinname kan gevraagd worden om het flesje te slaan, dat betekent dat u het flesje in uw hand neemt en met kracht op uw andere hand slaat ofwel op een boek. Het slaan noemen ze ook wel dynamiseren.

Snuiven

De kenmerken van een snuifdosis zijn dat de inname vele malen effectiever en sneller is. De snuifdosis is minder bewerkelijk. De flesjes zijn kleiner omdat er minder middel wordt verbruikt. Het slaan van het middel is gelijk aan de druppelinname. De inhoud bestaat uit 3 of 7 korreltjes van het middel. De korreltjes zijn gemaakt van melksuiker. Verder is 66% zuiver water en 33% zuivere alcohol, de werking kan ongeveer 3 maanden worden gegarandeerd. De kracht van opsnuiven is moeilijk concreet te benoemen. De vergelijking met het ruiken aan een bloem is de meest nauwgezette. Beide neusgaten betekent dus tweemaal snuiven waarbij iedere keer het andere neusgat dichtgedrukt wordt.

 

Algemene voorschriften voor het innemen van middelen:

De mond dient schoon te zijn, vandaar het half uur op het voorschrift, voor en na inname. Speeksel is namelijk alkalisch (zuur) om voedsel te verteren. Des te meer voedselresten des te zuurder het speeksel. De tijd kan verkort worden door de mond goed te spoelen met lauw water.

 

Het vierde glas

In gevallen van of een extreme gevoeligheid of een verkeerd gekozen middel moet er soms gereguleerd c.q. geantidoteerd worden. Dan wordt er voorgeschreven om bijv. het vierde glas in te nemen. Door meerdere glazen in te nemen wordt het middel meer verdund en verdwijnt de overreactie ofwel de reactie op het verkeerd gekozen middel. Het bijzondere is dat dit erg snel werkt, vaak al binnen 10 minuten. Een ander bijzonderheid is dat de werking van het middel wel blijft bestaan. Bij C/K potenties werkt de verdunning enigszins anders. De korrel wordt opgelost in een glas water. Ieder uur wordt nu een klein slokje ingenomen, ook nu verdwijnt de overreactie heel snel. ook nu blijft de werking van het middel bestaan.