De werking van de Ceasetherapie bestaat uit het behandelen van de belastingen van het lichaam en wat later wordt aangevuld met specifieke homoeopatische middelen om de klachten die zijn overgebleven te behandelen.

Er wordt eerst zorgvuldig uitgezocht welke belastingen (vaccins, medicatie, intoxicaties, ziektes, trauma’s, etc.) er hebben plaatsgevonden. Aan de hand van checklisten kunt u deze vooraf het consult al inventariseren.

De eerste stap is de erfelijke belasting vanuit de ouders, vervolgens de toestand van ouders tijdens de conceptie van het kind. Dan de zwangerschap, bevalling en de levensjaren van het kind.

Er wordt vervolgens prioriteit aangebracht in het ontstaan van de totale belasting van het kind. Criteria zoals impact of de mate van klachten bepalen met welke ontstoring wordt begonnen.

Het ontstoren wordt gedaan met de methode Isotherapie, een vorm van homeopathie die de toxische (giftige) stoffen als homeopathisch geneesmiddel gebruikt. Het geneesmiddel stimuleert het lichaam om alsnog de belastende stoffen uit het lichaam te werken. Deze ontgiftiging kan gepaard gaan met specifieke reacties zoals diarree of verkoudheden.

Om het herstel te bevorderen en om de ontgiftiging makkelijker en/of sneller te laten verlopen worden belangrijke voedingssupplementen zoals Omega-3 vetzuren (hersenen), Vitamine C complex (immuunsysteem), zink (binding zware metalen) en magnesium (zenuwstelsel) voorgeschreven.

Als het lichaam gezuiverd is wordt er wederom zorgvuldig bekeken welke klachten er nog over zijn. Aan de hand van deze klachten wordt de behandeling voortgezet met een constitutionele homeopathische behandeling van het kind, waarbij een geneesmiddel gekozen wordt dat grotendeels op het gedrag van het kind gebaseerd is en op de specifieke aspecten van het autistische gedrag.Althans wat er dan nog van over is.