Homeopaat Hoogezand

Homeopaat bij Borger met een holistische manier van werken

Tijdens een consult van de homeopaat bij Borger wordt naar de mens als geheel gekeken. Een klassiek homeopaat pakt klachten aan met een holistische manier van werken. De homeopaat bij Borger houdt onder andere rekening met wat zich afspeelt rondom de patiënt en wat er in het lichaam gebeurt. Ook emotionele en mentale aspecten worden meegenomen. De homeopaat zal hiervoor ruimschoots de tijd nemen om te luisteren naar de klachten van de patiënt. Het verhaal van de patiënt is belangrijk voor de homeopaat om een goede diagnose te kunnen stellen. De kleinste details zijn van groot belang. De homeopaat zal je dan ook de meest vreemde vragen stellen zoals:

  • Drink je liever koude of warme dranken?
  • Voel je beter buiten of binnen?
  • Steken je voeten buiten de dekens tijdens slapen?

Een consult bij de homeopaat duurt dan ook al snel een uur voor volwassenen. Natuurlijk kun je uit Borger direct bij de homeopaat terecht als je acute klachten hebt. We zoeken dan direct naar een snelwerkend homeopathisch middel. Bij terugkerende klachten zoeken we naar een passend middel, specifiek voor de patiënt. 

Homeopathie en zelfherstellend vermogen

Homeopathie heeft als doel het zelfherstellend vermogen van de cellen in ons lichaam aan te spreken. De homeopaat helpt de problemen op te lossen door het evenwicht te helpen herstellen. Kinderen hebben bijvoorbeeld zeer goed zelfherstellend vermogen. Kinderen kunnen ineens hele hoge koorts krijgen, zijn een dag ziek en dan zijn ze weer beter. Dat is een mooi voorbeeld hoe de vitale energie krachtig optreedt tegen bijvoorbeeld ontstekingen. Het lichaam bestrijdt zelf de bacteriën door de temperatuur van het lichaam te verhogen. Dit noemen wij koorts. Wanneer we dit vergelijken met ouderen en chronisch zieke mensen dan zien we dat het zelfherstellend vermogen drastisch afgenomen is. Deze mensen blijven langer ziek, ontwikkelen nauwelijks koorts en kunnen moeilijk zelf herstellen. Het bevorderen van het zelfherstellend vermogen is in feite wat deze mensen nodig hebben. Dat kan met homeopathie. Een slecht herstellend vermogen kun je voorkomen door bijvoorbeeld niet alle symptomen van ongemak te bestrijden met onderdrukkende middelen. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Homeopaat Lyme

Hendri Haaijer Klassiek Homeopaat

Bij Cura Vitalis Stadskanaal kunt u terecht bij Hendri Haaijer, een ervaren Klassiek homeopaat die u kan helpen om uw gezondheidsdoelen te bereiken. Hendri heeft uitgebreide kennis en expertise op het gebied van homeopathie, bioresonantie, EAV en orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica, wat ervoor zorgt dat u de best mogelijke zorg krijgt. Op een natuurlijke en holistische manier kunt u werken aan het verbeteren van uw gezondheid, waarbij Hendri u graag begeleidt

Homeopathische middelen – Prikkeltherapie

Homeopathie prikkelt de cellen in het lichaam en spreekt op die manier het zelfherstellend vermogen aan. Voor veel mensen lijken homeopatische middelen op het eerste gezicht op een flesje water met wat alcohol, maar wat zit er nu eigenlijk in? De homeopaat maakt gebruik van stoffen in verdunningen die net niet meer giftig of schadelijk zijn. Deze verdunningen zijn vervolgens in staat het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan te spreken. Daarmee krijgt het zijn vitale energie terug. Vooral het gebruik van oertincturen uit de Klassieke Homeopathie en het gebruik van lage potenties vallen hieronder.

Verdunning van homeopatische middelen

Homeopathische middelen worden niet alleen van planten gemaakt. Elk denkbare stof, natuurlijk of synthetisch, kan als basis dienen voor een homeopathisch middel. Er zijn duizenden middelen te maken uit het dieren-, planten- en mineralenrijk. En zelfs uit het mensenrijk. De gebruikte stoffen worden vele malen verdund en geschud. Hierdoor ontstaan de verschillende potenties.

Potenties van homeopatische middelen

Homeopathische middelen worden aangeduid met verschillende potenties, beginnend bij 30K, 200K,MK tot XMK, maar er zijn nog veel meer potenties. Over het algemeen geldt; hoe hoger de potentie, hoe groter de verdunning. Hendri Haaijer maakt gebruikt van zijn deskundigheid, inzicht van het menselijk functioneren en kennis van de homeopathische middelen. Daarbij is veel ervaring vereist.

Ga voor een deskundig consult daarom altijd naar een homeopaat die aangesloten is bij de NVKH. Bent u woonachtig in Borger? Kom dan eens kennis maken met Cura Vitalis. Neem direct contact op.