Wat wordt bedoeld met essentiële oliën?

Etherische oliën, ook wel bekend als essentiële oliën, zijn natuurlijke oliën die worden gewonnen uit de bloemen, bladeren, stengels, wortels, schors of andere delen van verschillende planten. Ze zijn vaak sterk geurend en worden vaak gebruikt voor aromatherapie en andere toepassingen in de gezondheidszorg, schoonheidsindustrie en huishoudelijke producten.

Etherische oliën worden verkregen door middel van stoomdestillatie, persing of extractie met oplosmiddelen. Elke etherische olie heeft een unieke chemische samenstelling en eigenschappen, en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals ontspanning, verlichting van pijn, verbetering van de huid en meer. Het is belangrijk om te weten dat etherische oliën geconcentreerde producten zijn en dat sommige oliën allergische reacties of andere bijwerkingen kunnen veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden gebruikt.

Etherische olie als aanvulling op alternatieve behandeling

De olie wordt vaak gebruikt als aanvulling op alternatieve behandelingen vanwege hun potentiële gezondheidsvoordelen en therapeutische eigenschappen. Het gebruik van etherische oliën kan helpen bij het verminderen van stress, angst, pijn, ontsteking en andere symptomen. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met massages, acupunctuur, yoga en andere alternatieve behandelingen.

Het is echter belangrijk om te weten dat etherische oliën niet als vervanging voor reguliere medische behandelingen moeten worden beschouwd. Hoewel sommige studies suggereren dat etherische oliën bepaalde aandoeningen kunnen helpen behandelen of verlichten, is meer onderzoek nodig om hun effectiviteit en veiligheid te bepalen.

Als u overweegt etherische oliën te gebruiken als aanvulling op alternatieve behandelingen, is het belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken en voorzichtig te zijn met het doseren. Volg daarom het advies op van de alternatief behandelaar. Sommige oliën kunnen irriterend zijn voor de huid of allergische reacties veroorzaken. Het is daarom belangrijk om een ​​gekwalificeerde (aroma)therapeut te raadplegen voordat u etherische oliën gebruikt en de aanbevolen doseringen te volgen.

Cura Vitalis verkoopt in de winkel en webshop etherische oliën van De Groene Linde (bijv Moeder Aarde), Aromed (bijv Tea Tree), Jacob Hooy en andere merken.