Hendri Haaijer – Therapeut Cura Vitalis

Klassiek Homeopaat, Orthomoleculair geneeskundige, Epigenetica, Bioresonantie- en EAV- therapeut.

Na meer dan 20 jaar een zelfstandige praktijk te hebben gehad in Nieuw-Buinen ben ik medio 2016 verhuist met mijn praktijk naar Stadskanaal. Het huis werd te klein voor mijn gezin en de steeds groter groeiende praktijk. De bedrijfsnaam “De Homoeopaath” is in 2016 veranderd naar Cura Vitalis. Cura Vitalis betekent genezen/ beter worden (to cure, Cura) en leven/ vitaliteit (Vitalis). Cura Vitalis start in Stadskanaal in een groot pand (voorheen Frascati) aan de Handelsstraat 44F.  Al snel werd duidelijk dat er in Stadskanaal de belangstelling groot is voor zelfzorg, aan homeopathie, aan natuurlijke geneeswijze. De aanloop van mensen uit de omgeving nam al snel toe. De winkel is nu tevens een drogisterij geworden. We kunnen nu een compleet pakket aanbieden aan onze klanten. Na 4,5 jaar zijn we in 2020 verhuist naar het Lilienthalplein 24 in het centrum van Stadskanaal. Een kleinere, maar zeer knusse praktijk en drogisterij aan de rand van het centrum van Stadskanaal.

“Als therapeut heb ik vele mogelijkheden tot mijn beschikking om met een gedegen antwoord elke hulpvraag te kunnen behandelen. Ik kan de mensen hoop bieden, een verbetering van de kwaliteit van leven en kennis en begrip van hun aandoening. Het is dankbaar werk en het geeft energie. Ik voel me bevoorrecht in dit werk”

Wie is Hendri Haaijer?

Ik zal mij even verder voorstellen…. Mijn naam is Hendri Haaijer, ik heb een gezin met vrouw en vier kinderen. Geboren en getogen in Delfzijl, gestudeerd in Groningen en daarna door heel Nederland gewoond en gewerkt. Ook een periode in Los Angeles, Amerika, gewoond en gewerkt met als doelgroep kinderen en jongeren.

In 1986 ben mijn loopbaan gestart in de jeugdhulpverlening. Gestart als Hbo’er aan het werk gegaan met moeilijk opvoedbare kinderen, met een licht verstandelijke beperking. Ik heb gewerkt met adolescenten op kamertrainings- en crisisopvangcentra. Ik werd ingezet bij instellingen voor gezinstherapie en diverse ambulante therapievarianten met multiprobleemgezinnen.

Tot 2007 heb ik allerlei opleidingen mogen doen en meerdere post-HBO-studies gevolgd, variërend in:

-Behandelaar van multiprobleemgezinnen

-Systeemtheorie

-NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

-EMDR-therapie ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

-Hypnotherapie

-Silva Mind control

-Reiki

In 1994 ben ik vervolgens gestart met de opleiding “Klassieke Homoeopathie” aan het Kent College in Meppel (tegenwoordig in Zwolle), welke ik heb afgerond in 2000.

Specialisaties na mijn opleiding aan het Kent College

Daarna ben ik mij gaan specialiseren binnen de Klassieke homeopathie. Aansluitend volgde ik de opleiding van Ewald Stoteler, deze staat in het teken van Ziekteclassificatie. Hahnemann, grondlegger van de homeopathie, beschreef deze Ziekteclassificatie. Enige tijd later volgde ik opleiding van Jan Scholten over mineralen en elementen in de homeopathie

Verder heb ik mij verdiept in het behandelen van acute aandoeningen en complexe chronische aandoeningen.

In 4 jaar heb ik mij zeer aandachtig de theorie van Tinus Smits eigen gemaakt. In deze theorie komen alle voorgaande ervaringen, deskundigheden en opleidingen tezamen. Nog voor de dood van Tinus Smits, heb ik in Frankrijk een inspirerende cursus gevolgd over Inspiring Homeopathy. Daarnaast gaat het om opleidingen: Cease-therapy en de Non Toxische Tumor Therapie.

De opleiding tot Orthomoleculair therapeut volgde kort nadat ik mijn opleiding tot Klassiek homeopaat had afgerond.

Tenslotte. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar! Steeds meer studies en verdiepingen volgen daarop. Het combineren van therapieën geven steeds betere en mooiere resultaten. Het studeren en zoeken naar nieuwe en betere methoden is een on going proces, waar het einde nog niet van in zicht is. Met veel enthousiasme volg ik al het nieuws op de voet.

Spiritualiteit en ontwikkeling

Daarnaast en gedurende heb ik me verdiept in de meer spirituele kant van het leven. De levensvisie zoals wordt geleerd in het boek “Een cursus in wonderen” (course of miracles) probeer ik mij sinds jaar en dag eigen te maken en er naar te leven. Verder spelen de visie en de werken van Eckhart Tolle een rol in mijn handelen en menszijn.