Extracten van de bladeren van de Ginkgo Biloba worden in China al zeer lang gebruikt om allerlei ouderdomsklachten te bestrijden. De afgelopen jaren is er zeer veel onderzoek gedaan met het gestandaardiseerde extract (24% ginkgo flavonglycosides en 8% terpenen) van deze plant.

Eendenpootboom

De Japanse notenboom, tempelboom of eendenpootboom, ook wel ginkgo genoemd, is een boom uit de familie Ginkgoaceae. De soort is oorspronkelijk afkomstig uit China, hij wordt gekweekt en is niet meer in het wild bekend. De naam Eendenpootboom heeft de boom te danken aan de gevallen blaadjes die lijken op een eendenpoot.

Epigentica

Voedingssupplementen met Ginkgo Biloba zijn er in alle soorten en maten. Welke neem je wanneer je besluit om eventuele tekorten aan te vullen?

Tekorten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Je kunt ermee geboren worden, dat kan in de baarmoeder zijn ontstaan of het is doorgegeven via de genen door je vader of moeder. 

De 2e manier en vaakst voorkomend, ontstaat meestal door invloeden van buitenaf, dat noemen we epigenetische invloeden. Ze ontstaan door voeding, roken of medicijngebruik. Door ongezond eten kun je bijvoorbeeld diabetes type 2 ontwikkelen. De 2e manier is meestal omkeerbaar en met een aangepaste leefstijl kan je de werking van de genen herstellen.

Dit kan je eevoudig doen door aanpassen van je voeding, stoppen met roken, stoppen met onnodig/ verslavend medicijngebruik. 

Banner homeopathie-3